Project In Memoriam

voor onze kinderen die niet verder konden

Olieverf op doek, 80x60cm, 2022 

Een portret opgebouwd uit foto’s van bijna 70 kinderen en jongeren die geen andere uitweg meer zagen dan een einde te maken aan hun leven.

Een eerbetoon aan o.a. Bregje, Tommie, Mick, Jurre, Ilani, Rikke, Joni, Eline, Fabio, Wouter, Nouka, Martijn, Kimberley, Anouk, Anita, Lennert, Amber, Bas, Manou, Nova, Emil, Anne, Bastiaan, Sebastian, Jorinde, Chamon, Kjell, Madelon, Thirza, Rosanne, Alex, Michael, Leon, Esther, Karlijn, Leroy, Quentin, Nora, Stijn, Etienne, Indi, Mitchell, Martijn, Kyell, Chiara, Beau, Elise, Rowan, Wesley, Stijn, Nicky, Levy, Mark, Mirte, Charlotte, Ramona, Thomas, Jeroen, Bas, Silke, Fleur, Ronan, Fejonna, Mandy, Tobias, Jamie, Marloes, en al onze kinderen die we moeten missen.

Directe aanleiding voor het project was de suïcide van Bregje, dochter van een van mijn allerbeste vriendinnen op 8 februari 2022, een ongekend ingrijpend drama. Een oproep aan ouders en familieleden om mee te werken aan dit project leverde vele hartverwarmende en ontroerende reacties en foto’s op. Het was voor mij een enorme eer om te proberen recht te doen aan al die prachtige, jonge mensen die zo enorm gemist worden. Van ieder kind en iedere jongere heb ik een klein stukje overgenomen en zo langzaam in grote lijnen een nieuw portret van een fictief persoon opgebouwd. Alle mij toegestuurde foto’s zijn continue gebruikt voor ieder detail om er zeker van te zijn dat alle jongeren een onderdeel zijn geworden van het nieuwe portret.
De mensen achter de website 'Leven na zelfdoding' vroegen mij een blog te schrijven. Deze kun je hier lezen.
Het schilderij was geselecteerd voor deelname aan het Weekend van het Portret 2022, georganiseerd door 'De Nederlandse Portretprijs' in Loods 6 in Amsterdam. Van vrijdag 21 oktober t/m zondag 23 oktober was het schilderij te zien samen met zo’n 100 andere geselecteerde werken, alle rondom het thema ‘in herinnering’.
  schilderij-IM
De media heeft volop aandacht besteed aan het project, zowel in Nederland als in België:

schilderij-IM

schilderij-IM

schilderij-IM
Doe je ook mee? Koop een mooie, hand gesigneerde print van het schilderij.
A4-formaat voor €15,- of A3-formaat voor €20,-. Hoge kwaliteit print op stevig 226 grams naturel papier. Optioneel ingelijst of kies voor een replica-schilderij origineel formaat (foto van het schilderij op canvas).
Opbrengsten 100% naar de goede doelen!

KLIK HIER OM JE PRINT TE BESTELLEN

schilderij-IMHet originele olieverf schilderij wordt online geveild. Ook de opbrengsten van het originele doek gaan 100% naar de goede doelen.
De veiling eindigt 1 maart 2023 waarna de hoogste bieder eigenaar wordt van het schilderij.

KLIK HIER OM NAAR DE VEILING TE GAAN
Wilt u met uw organisatie of event uw betrokkenheid tonen en aandacht besteden aan het non-profit project In Memoriam? Ik heb mijn best gedaan een aantal opties op een rijtje te zetten. Jullie zouden mij met alle opties enorm helpen om een mooi bedrag op te halen voor de goede doelen! De volgende mogelijkheden zijn er:

Folders

Download hier de A4-folder om zelf uit te printen. FolderDeze foldertjes kunt u ergens neerleggen om bezoekers te wijzen op het project. Hopelijk leidt dat tot verkoop van meer prints zodat we een mooi bedrag voor de goede doelen op kunnen halen!

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

Folders + aanschaf print

Jullie kopen zelf een gesigneerde print voor €15,- of €20,- die jullie kunnen tentoonstellen. Indien gewenst alvast mooi ingelijst, naar keuze in zwart of licht hout. Daarnaast ontvangen jullie een stapel foldertjes om bezoekers te wijzen op het project. Jullie steunen hiermee direct ook zelf het project.
• A4-print + folders: €23,- (€15,- + €8,- verzendkosten)
• A4-print ingelijst + folders:€53,- (€15,- + €30,- + €8,- verzendkosten)
• A3-print + folders:€28,- (€20,- + €8,- verzendkosten)
• A3-print ingelijst + folders:€68,- (€20,- + €40,- + €8,- verzendkosten)

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

Folders + aanschaf replica schilderij

Jullie schaffen een replica schilderij aan: een foto van het originele schilderij in de hoogste kwaliteit gedrukt op canvas doek, met dezelfde afmetingen als het origineel, 60x 80 cm. Indien gewenst ingelijst in een strakke, zwarte of licht houtkleurige baklijst. Daarnaast natuurlijk ook een stapel foldertjes om bezoekers te wijzen op het project.
• Replica schilderij + folders: €144,- (€130,- + €14,- verzendkosten)
• Replica schilderij ingelijst + folders: €189,- (€130,- + €45,- + €14,- verzendkosten)KLIK HIER OM TE BESTELLEN

Met het kunstwerk wil ik het taboe rondom zelfdoding doorbreken en aandacht vragen voor betere en meer toegankelijke hulpverlening. Opbrengst van het originele doek en de prints zal voor 50% worden gedoneerd aan 113 Zelfmoordpreventie en voor 50% aan de laatste wens van de dochter van mijn vriendin (het uitstrooien van haar as in Zuid-Amerika, zie gofundme).